Les negociacions de l'Ajuntament amb la Direcció General de Costes han donat els seus fruits. Si en un principi Costes s'havia compromès a reparar els fragments de barana que van quedar malmesos pel temporal de Sant Esteve ara s'ha mostrat disposada a executar el procés de remodelació de l'avinguda Sant Ramon de Penyafort sense que Tossa hagi de desemborsar ni un euro.

El consistori ha aconseguit incloure l'actuació en aquest tram aprofitant que l'organisme depenent de Medi Ambient està redactant el projecte de remodelació de la façana marítima de la vila.

Malgrat que encara no hi ha data d'inici de les obres, l'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), veu improbable que comencin a desenvolupar-se abans de la Setmana Santa de 2010. Ara per ara, encara està pendent de rebre el fotomuntage de com quedarà l'avinguda un cop realitzada la remodelació i la licitació d'aquesta encara ha de seguir el procés administratiu corresponent.

El que sí se sap és en què consistirà la reforma i quina serà l'actuació completa. Es preveu fer per a vianants els 376 metres lineals de l'avinguda i millorar els punts malmesos de la barana que dóna al mar. A més, s'eliminaran les barreres arquitectòniques millorant la disposició de l'enllumenat i suprimint les voreres i els parquímetres. Així mateix, es renovarà l'enllumenat públic i el clavegueram, s'obrirà una rasa per portar el gas natural als edificis que encara van amb butà i propà i es farà arribar el reg terciari a la zona. També s'instal·laran contenidors hidràulics per abocar-hi els residus.

La conversió del carrer en zona de vianants comportarà la supressió dels aparcaments que actualment hi ha a l'avinguda. Colom explica que aquests podran suplir-se, per exemple, des de l'avinguda de la Mar Menuda endavant. Al vial però, podran accedir-hi tant els vehicles dels residents com dels serveis que proveeixen tots els negocis que hi ha de restauració, submarinisme, hostaleria i comerç.

En breu, l'Ajuntament presentarà el projecte a l'oposició i es reunirà amb els veïns de la zona per mostrar-los-el.