Representants de la Generalitat de Catalunya, associacions de surfistes d'estel i diversos municipis costaners es reuniran a principis de setembre per establir les bases per a una futura regulació dels espais destinats a la pràctica del surf d'estel.

La reunió arriba després que diversos municipis com Sant Pere Pescador o Castelló d'Empúries emetessin un crit d'alerta davant el desordre que hi ha actualment.

Segons va informar ahir Ràdio Girona, la trobada no servirà encara per definir una regulació final, sinó que de moment totes les parts definiran què ha de contemplar la futura normativa.

Una de les propostes que han fet arribar és marcar a les platges on més es practica el surf d'estel dos espais clarament diferenciats: un per a banyistes i un per a esportistes.

Actualment, les zones on es practica aquest esport estan marcades per estaques i boies.

A les comarques gironines, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries han reclamat llargament que es fes aquesta normativa, ja que s'han vist desbordats per la pràctica del surf d'estel a les seves platges.

Ambdós municipis consideren que no és congruent que s'estigui promocionant el surf d'estel sense una regulació específica. A més, s'han vist obligats a regular com han pogut aquesta pràctica esportiva a través del pla d'usos de la ?platja.