L'Ajuntament de Roses ha creat l'anomenat Geoportal, que consisteix en un espai interactiu, a través de l'aplicació de Google Google Earth, que permet als usuaris obtenir informació territorial del municipi. Aquesta iniciativa se suma a la senyalització del Patrimoni mitjançant els Codis QR i a la realització de tota la ciutat en 3-D, també amb la tecnologia de Google.

El consistori rosinc va impulsar fa uns mesos aquestes dues mesures pioneres a l'Estat espanyol i ara ha iniciat aquesta amb el suport del portal d'Internet. L'alcaldessa del municipi, Magda Casamitjana (PSC), assegura que "apostem i seguirem apostant per les noves tecnologies perquè Roses ha de ser un referent en l'aplicació d'aquestes en benefici del ciutadà".

El nou portal interactiu permet als usuaris obtenir tota la informació i serveis cartogràfics de la població a través de la xarxa i d'una manera totalment lliure, gratuïta i sense necessitat d'instal·lar cap software. A la pàgina s'hi pot accedir des del web de Roses.