La modificació d'alguna ordenança de la via pública sempre genera polèmica, això es cert i continuarà essent així cada vegada que l'Ajuntament intenti modificar o regular un sector important de la nostra població. La modificació, més ben dit la supressió i prohibició de les mostres comercials penjants, n'és una mostra clara. Es varen presentar més de seixanta al·legacions que foren desestimades per l'equip de govern, contra la prohibició de tenir mostres comercials penjants que, per altra banda, ja estaven regulades per la mateixa ordenança. Des del Grup Independent Lloret (GRILL) també vam presentar les nostres al·legacions, ja que creiem que si es feia complir l'anterior normativa era suficient. Res, ni cas. Desestimades i avall.

El govern municipal adduïa que sense mostres es millorava la imatge de la nostra població i, amb sintonia amb aquesta voluntat, vàrem proposar la supressió de l'article que regula el repartiment de propaganda en mà al carrer per prohibir-la, alhora que també demanàvem que es prohibís la publicitat de begudes alcohòliques als carrers de Lloret i les banderoles anunciant festes als locals d'oci nocturn. Pensem que aquests fets també perjudiquen, i molt, la imatge de la nostra població i en molts casos molesten els vianants i indueixen al consum de l'alcohol. No es va aprovar la nostra proposta al·legant que s'estaven revisant totes les ordenances de la via pública i seria en aquest marc que es resoldrien les propostes plantejades per aquest grup municipal.

Conclusió: quan a CIU i PP els convé modificar alguna ordenança ho fan sense esperar la revisió total d'aquestes però quan és el Grill qui proposa la modificació d'alguna ordenança. Aleshores, l'excusa per votar-hi en contra és que es treballa en la revisió total de les ordenances de la via pública. Qui mana, mana i prou.

De moment els comerciants sense mostres penjants i els locals d'oci nocturn continuen amb "les propagandes" i fent publicitat de les seves festes i begudes alcohòliques, que segons el govern municipal no deuen malmetre la imatge de Lloret (ha, ha, ha), o potser no els interessa afectar un sector tan influent i poderós.