L'ocupació en hotels i cases rurals a la Costa Brava de Girona ha arribat al 85% a l'agost, respecte del 70% del conjunt d'Espanya, segons l'informe Ocupatur publicat ahir per l'Institut d'Estudis Turístics, dependent del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Un percentatge que situa el litoral gironí com el segon destí en l'àmbit estatal en un estiu marcat per l'actual context de crisi esconòmica.

Concretament, l'ocupació en hotels al país s'ha situat al 75%, mentre que les cases rurals han comptabilitzat un 58%. Per zones, l'enquesta destaca l'alta ocupació registrada a la costa i els arxipèlags, amb percentatges per sobre del 80%. Així, la Costa Blanca ha tingut un grau d'ocupació del 86%; Costa Brava, del 85% i la Costa del Sol, del 81%. Per part seva, els allotjaments turístics de les Balears s'han omplert al 84%, mentre que els de les Canàries ho han fet al 75%. El turisme urbà ha arribat al 61%, tot i que la mitjana ha estat "altament" superada en ciutats com ara Barcelona (80%), Màlaga (76%), Santiago de Compostel·la (75%) o Palma de Mallorca (71%).

L'enquesta s'ha fet per primera vegada amb motiu de la Setmana Santa i el seu objectiu és conèixer el grau d'ocupació en allotjaments turístics en èpoques de major afluència turística. En aquest sentit, el Ministeri va destacar que amb el llançament d'Ocupatur pretén incrementar la informació estadística sobre el comportament dels turistes, especialment en períodes de vacances curts.

Així, aquesta enquesta se suma a les que ja fa l'Institut d'Estudis Turístics (INE) sobre l'arribada de turistes estrangers (Frontur), la despesa que fan (Egatur), els viatges dels espanyols (Familitur) i les arribades en companyies de baix cost.

El juliol també esquiva la crisi

De fet l'INE publicava dilluns els viatgers i les pernoctacions del turisme rural de juliol a la província de Girona. En total es van registrar 36.967 pernoctacions. Una xifra que representa un increment del 16,61% respecte del mateix mes del 2004. Aquell any es van arribar a les 31.936 pernoctacions.

D'aquesta manera el turisme rural ha pogut salvar un estiu especialment complicat.