El ple de l'Ajuntament de Vidreres ha donat el seu vistiplau a l'adjudicació a l'empresa Rebugent de la construcció de la futura llar d'infants municipal. De les 42 empreses que van decidir participar en el concurs per encarregar-se de les obres aquesta va ser la que va realitzar l'oferta més econòmica: 1.016.647 euros. El preu de sortida per a l'adjudicació era 362.536 euros superior.

L'alcaldessa de la població, Ruth Rosique (PSC), explica que aquesta notòria rebaixa l'ha poguda realitzar l'empresa retallant despeses logístiques. De fet, Rebugent justifica la seva oferta al·legant que és una empresa gran, amb experiència i proximitat al territori -està ubicada a Sant Gregori-. Apunta també que la davallada de l'IPC i la davallada del consum i el fet de ser una empresa de construcció amb solidesa econòmica li permetrà negociar amb els proveïdors el preu del material. A més, la situació on haurà d'edificar la llar d'infants, darrere el col·legi Salvador Espriu, contribuirà a la reducció d'hores de transport.

La regidor d'Ensenyament, Anna Viader (ExV), explica que aquesta nova llar d'infants, per la qual encara no hi ha nom, disposarà de 74 places i 5 aules -1 per a nadons, 2 per a nens de fins a dos anys i 2 per a infants de fins a tres anys-. També disposarà de menjador i cuina així com un dormitori.

La idea és que aquesta escola bressol resolgui la manca de places de l'actual llar d'infants municipal. Així, a partir de l'any vinent, Vidreres tindrà 184 places per a infants al municipi i els alumnes es dividiran entre els dos centres. D'aquesta manera quedaran aules buides en previsió del futur creixement que pugui tenir la vila. Per tant, de moment, els treballadors seran els mateixos que hi ha ara: un director, onze monitors i dues cuineres.

La construcció de l'edifici es farà seguint els criteris d'estalvi i eficiència energètica, lumínica i d'ús d'aigua. Per exemple, s'utilitzarà la fusta perquè manté la temperatura i els llums seran de baix consum.