Eren prop de les 12 del migdia quan l'helicòpter de Salvament Marítim va detectar dues taques de carburant al mar de Blanes. Una estava situada entre la cala Treumal i la cala de Santa Cristina i era de dimensions reduïdes. L'altra era a menys d'un quilòmetre del port de Blanes i feia entre 90 i 150 m2, tal com van apuntar fonts de Protecció Civil.

Realitzat l'avís, la Creu Roja va agafar dues embarcacions i va desplaçar-se al vessament davant el port. Acte seguit, una embarcació de Protecció Civil i tres mes de l'Agència Catalana de l'Aigua també van dirigir-se allà mateix per coordinar l'operatiu de neteja del fluid.

En comprovar que es tractava d'un taca de gasoil extremadament liquada les sis embarcacions van començar a fragmentar-la en trossos més petits per afavorir que la calor del sol evaporés tot el carburant. A les 3 de la tarda, l'operatiu es va donar per finalitzat i no va caldre tancar les platges al bany ni arriar la bandera blava.

Els serveis de Protecció Civil desconeixien ahir la procedència de la taca tot i que asseguren que no va arribar del vessament produït els darrers dies a Mataró. La tesi més probable és que pugui tractar-se d'alguna embarcació amb problemes al motor o bé el buidament d'alguna sentina per part del propietari d'algun vaixell, acte totalment prohibit.

Des de Protecció Civil recorden que cada any resulta habitual realitzar accions com la d'ahir.