La portaveu del PSC de Tossa, Pilar Mundet, a l'oposició, assegura que l'Ajuntament, tot i la crisi econòmica, ha utilitzat "quantitat de diner públic" per modificar el Pla General i "encabir-hi interessos particulars en detriment dels interessos públics". Aquesta ho justifica explicant que des que CiU està a l'alcaldia l'Ajuntament ha eliminat una promoció de pisos tutelats per la gent gran; l'acusa de "maquinar" per evitar que el TSJC dictés la sentència que declara no urbanitzable el Camí de marina; de promoure convenis urbanístics per transformar en sòl urbà zones agrícoles protegides i que utilitzi arbitràriament els resultats d'un estudi d'inundabilitat per requalificar alguns terrenys de titularitat privada. I afegeix, que "cap de les modificacions promogudes, en canvi, es destina a equipaments escolars o sanitaris".

El PSC davant d'això, acusa l'equip de govern de Tossa de voler crear una cortina de fum amb l'ordenança de civisme després que l'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU) realitzés unes declaracions a la radio en la que explicava que l'ordenança ha acabat amb la prostitució a la vila. Assegura Mundet que el govern de CiU amb aquesta actitud davant dels temes urbanístics ha bloquejat l'execució dels convenis urbanístics vigents que obligaven els promotors a construir una sala polivalent, un nou edifici de l'Ajuntament o una llar d'infants nova o la construcció del nou CAP.

L'alcaldessa de Tossa desvincula l'ordenança de civisme del Pla General després que les declaracions fetes a la ràdio el passat dilluns, en les quals participava l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC) i el de Lleida, Àngel Ros (PSC), se centressin en el tema de la prostitució arran de les accions realitzades al barri del Raval, de Barcelona, per combatre-la. Colom va assegurar que, específicament sobre la qüestió de la prostitució, l'ordenança havia servit de forma preventiva i l'ha eradicat de la vila.