La Gerència Territorial del Cadastre de Girona publicava ahir en el Butlletí Oficial de la província la revisió del cadastre que ha efectuat a petició dels ajuntaments de Palamós i de Castell-Platja d'Aro i reflectia un increment considerable que alguna repercussió tindrà en l'IBI dels pròxims deu anys. Les xifres publicades del valor mitjà de les finques de cada municipi: així, a Castell-Platja d'Aro, si fins ara el valor mitjà era de 39.171,91 euros, la revisió l'ha doblat fins els 81.646,66 euros; a Palamós, la xifra s'ha quasi triplicat passant de 25.579,27 euros a 73.598,20.

L'increment del 187,73% a Palamós i del 108,43 a Castell-Platja d'Aro no s'aplicarà l'any que ve directament sinó que durant deu anys s'apujarà el valor cadastral de les finques en una dècima part fins assolir les xifres finals de 73.598,20 euros i 81.646,66, respectivament. Aquestes xifres són la mitjana, de manera que n'hi ha que tenen un valor més baix i d'altres més alt ja que cada finca té el seu.

El valor cadastral dels immobles és la base a partir de la qual s'aplica l'impost de béns immobles, és a dir, que si puja el cadastre també ho haurà de fer l'IBI. En qualsevol cas, la pujada serà més brusca o menys depenent del coeficient -el percentatge que es cobra d'IBI d'acord al valor cadastral que apliqui cada ajuntament-. En aquest sentit, tant Platja d'Aro com Palamós apliquen el primer i cinquè coeficient més elevat de Catalunya. El govern palamosí, però, ja va matisar que el pensa rebaixar. A Platja d'Aro, està pendent del nou equip de govern.