Alexia Ramió és una jove cantautora de mare escalenca i que recentment s'ha afincat a l'Escala. Amb només 23 anys ja ha participat en festivals de música com el Gastromusical, l'Acústica de Figueres o com a telonera de Maria del Mar Bonet.

El geni, però, li ve de ben petita, ja que des dels sis anys ja somiava a trepitjar els escenaris, però no va ser fins als quinze anys que va començar a actuar en diferents festivals de França. Ramió no només canta i compon cançons, sinó que també toca el piano del qual s'acompanya en la majoria de les seves actuacions.

A casa seva la van fer estudiar fins que va acabar la carrera d'Econòmiques, mentre començava a compondre els seus primers temes, que en l'actualitat ja arriben a la vintena, tot i que ara mateix, explica, està component més que mai, ja que pensa que per compondre "s'ha de tenir la ment alliberada". I un cop alliberada dels estudis, es pot dedicar plenament al món de la música.Ha estudiat solfeig, piano, cant i guitarra, i encara continua els seus estudis a Figueres.

L'Alexia sempre ha estat molt vinculada a l'Escala, ja que la seva mare n'és filla i el seu germà hi viu habitualment. Ara ella també ha decidit arrelar-se a la seva terra familiar per seguir els passos de cantautors empordanesos com Lluis Llach o l'escalenc Josep Tero, tot i que pensa que el seu estil musical és una mica diferent. Ha begut de les fonts de la música tradicional francesa, com Jacques Brel, però també de Lluís Llach o de la música més actual. Aquest gran ventall de fonts l'han fent crear un nou estil musical entre el clàssic i el modern, des dels mítics anys 60 fins al rock més modern, passant pel pop acústic i més intimista.

De moment, el seu futur més inmediat seguirà lligat al món de la música, ja que el proper més d'octubre començarà a gravar un disc amb Jordi Armengol, productor de molts dels discs de Llach. Segons les previsions, el disc de la cantautora podria veure la llum abans del proper estiu.