Diuen que el gos és el millor amic de l'home, però alhora també és el millor guardià per a una casa. Precisament van ser el lladrucs d'un gos del propietari de la casa número 2 de l'avinguda Catalunya, situada a la urbanització King Parc de Sils, els que van alertar de la presència d'un lladre dins la finca i que van desencadenar un seguit d'accions que van permetre la seva detenció per la policia local el passat dimecres, 9 de setembre.

Eren les cinc de la tarda quan el propietari de la casa, els seus dos fills i la seva sogra eren a casa descansant. La seva dona acabava d'arribar de realitzar les compres al supermercat Mercadona de la població. Poc temps després, un home de 37 anys, d'origen magrebí, abillat amb unes sabatilles esportives, uns pantalons texans i una samarreta de màniga curta de color negre, forçava el reixat de la propietat i entrava dins la casa per apoderar-se del moneder de la dona.

En aquestes circumstàncies, el gos es va posar a bordar d'una "forma extranya", com relata el propietari. Així doncs, aquest es va llevar i va sortir al jardí, on va trobar el lladre que sortia de casa "i marxava tranquil·lament com si no passés res". "Vaig mirar on es dirigia i vaig avisar la policia", explica.

El delinqüent es va endinsar dins el bosc, on hi ha un centre de jardineria i diversos hivernacles, i s'hi va ocultar. El propietari va aprofitar aquesta situació per demanar a l'agent municipal en servei que anés en direcció a la zona de la Granota per tallar-li la sortida mentre ell ho faria per la banda de King Parc.

Amb aquestes, el policia va assabentar-se que hi havia un cotxe que estava esperant el delinqüent, però mentre el perseguia uns treballadors del centre de jardineria van avisar que havien vist al lladre travessar la carretera i l'agent va haver de suspendre la persecució per acabar detenint al carterista, que va oposar resistència i tenia antecedents.

Quan va ser detingut el lladre no portava res a sobre. A dia d'avui, la dona a qui li va sustreure el moneder no l'ha pogut recuperar. Explica el seu marit que el més probable es que estigui a la zona boscosa on es va amagar el delinqüent i que l'hagués deixat allà en veure que estava acorralat. De totes maneres, confia a poder-lo trobar realitzant algunes batudes a la zona.

Moneder desaparegut

De fet, el marit especifica que d'aquí pocs dies "començarà el temps de bolets i espàrrecs" i comenta que resulta possible que, tant si ell va a buscar-ne com si ho fan altres persones de la zona, pugui aparèixer el moneder o la documentació d'aquest.