El risc d'incendi augmenta avui de forma "considerable" al nord-est de Girona i a bona part del territori de la península Ibèrica. Les altres regions on augmenta el risc d'incendi són Galícia, la cornissa cantàbrica, nord i nord-est de Castella i Lleó, País Basc, Navarra, Aragó, Menorca, Castelló, Albacete, nord de Múrcia, oest d'Alacant i alguns nuclis en el Sistema Central, segons va informar la Direcció General de Protecció Civil i Emergències. Així doncs, Girona és l'única província de Catalunya on augmenta el risc d'incendis.

Mentrestant, la Unitat Militar d'Emergències (UME) intervé en els incendis actius que afecten la comarca del Bierzo (Lleó) i que mantenen la consideració de nivell 2. A més, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) participa en l'extinció dels focs que afecten Extremadura i Àsturies.

Per altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) va avisar ahir que podrien haver-hi intenses precipitacions a la costa i el litoral, en concret a la comarca gironina de la Selva. El Meteocat va pronosticar que les tempestes podrien estendre's aquest dilluns a més comarques de l'interior,del Pirineu i del Prepirineu.