El director d'Air Berlin a l'Estat espanyol, Álvaro Middlemann, va denunciar ahir que la companyia no rep cap suport de la Generalitat i va reclamar les mateixes condicions de les quals es beneficia Ryanair a Girona i Reus. Middlemann va insinuar que els tractes amb la companyia irlandesa no són tan transparents com caldria. "Ens agradaria que les condicions de què es beneficia aquesta companyia les tinguéssim totes, a través d'un concurs públic transparent", va ressaltar el directiu alemany.

Sobre la polèmica arran de la recomanació del Govern balear d'oferir les comunicacions també en català, Middlemann no va transigir. En aquest sentit, va assegurar que no es faran les traduccions perquè representa un cost molt elevat, a banda que els clients tampoc no ho reclamen.

Pèrdues d'un 9%

D'altra banda, la companyia alemanya ha perdut un 9% de passatge al Prat des de principis d'any. L'aerolínia Air Berlin ha registrat un descens de l'1,5% en les seves vendes al total d'Espanya fins a finals del mes d'agost, segons que va reconèixer també Álvaro Middelman.

L'aerolínia va presentar ahir a Barcelona la seva programació per a la temporada d'hivern. Des d'aquesta ciutat connecta amb vols directes a Palma de Mallorca i a les ciutats alemanyes d'Hamburg, Berlín i Düsseldorf.

Álvaro Middelman va reiterar que prefereixen operar des de la T-2 del Prat en lloc de fer-ho des de la nova T-1 perquè "és més còmoda, més ràpida i més accessible".