Els partits a l'oposició de Tossa (TU, PSC) van tractar d'evitar en el darrer ple que el govern (CiU) nomenés el candidat a jutge de pau de la població, Gregori Martínez Arriba, perquè al seu entendre està subjecte a un seguit d'incompatibilitats recollides en la llei orgànica del poder judicial (LOPJ). També va acusar el govern "d'haver anat a buscar el candidat proposat" per tal d'evitar que el fins ara jutge de pau, Luís Moreno León, renovi el càrrec.

L'oposició considera que el fet que Martínez Arriba tingui un fill que exerceix d'advocat procurador a la província de Girona és un impediment per al desenvolupament de les funcions de jutge de pau. S'agafen a l'article 393 de la LOPJ per justificar-se, ja que especifica que els jutges no podran desenvolupar el seu càrrec en sales de tribunals i jutjats on exerceixin habitualment, com advocat o procurador, el seu cònjugue o un parent seu dins el segon grau de consanguinitat o afinitat.

El regidor de Governació, Joan Antoni Hervias (CiU), va especificar que el fill de Martínez Arriba no exerceix de forma habitual a Tossa i, per tant, no entra dins les prohibicions marcades per la LOPJ.

L'argument no va convènçer la portaveu del grup socialista, Pilar Mundet, que va preguntar-se quina és la necessitat de canviar l'actual jutge de pau Luís Moreno, que porta 12 anys exercint, per un altre. A més, va subratllar que, vist l'informe realitzat pel secretari del consistori, queda provada la incompatibilitat i va votar en contra del nomenament.

La líder de Tossa Unida, Gisela Saladich, va expressar-se en les mateixes línies que Mundet i també va votar en contra. Va insinuar que el govern hauria fet presentar a Martínez Arriba de forma interessada.

L'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), va assegurar que no s'està cometent cap il·legalitat, doncs "van presentar-se quatre persones al càrrec", tot i que tan sols dues -l'actual jutge de pau i Martínez Arriba- tenien la documentació a presentar en regla. "No hem anat a buscar ningú, no tenim cap interès especial", apunta l'alcaldessa, que va defensar el nou nomenament del jutge de pau al·legant que s'ha de donar la possibilitat d'exercir de jutge a d'altres persones que ho vulguin per tal que una persona no monopolitzi aquesta activitat durant anys.