Unes 150 persones van assistir divendres al vespre al debat que van organitzar les entitats que reclamen a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà una consulta popular perquè es decideixi si es vol la variant, si es vol pel sud o pel nord.Hi van assistir diferents tècnics a més de l'alcalde de Forallac, Josep Sala, i el primer tinent d'alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Salvi Casas. Malgrat estar-hi convidats, van excusar la seva presència representants dels ?equips de govern de la Bisbal i Corçà. Sala, com sempre, va ser qui es va mostrar més contundent cap al conseller de Política Territoral i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ja que considera que "ens fa trampa" amb la desaparició del traçat nord en el darrer estudi informatiu. En aquest sentit, va assegurar que "és un engany: com que surt el resultat que no volia -per exemple un estudi del Departament de Medi Ambient que diu que la nord és menys impactant que la sud- traiem la nord i així segur que guanyaré". També es va referir als equips de govern de la Bisbal i Corçà, als quals va recriminar no assistir al debat: "És un dia que no hi ha d'haver excusa per ser aquí quan es parla del seu territori".

Per part seva, Casas va manifestar que encara no han rebut les al·legacions a l'estudi informatiu de l'any passat i va afegir que estan disposats a portar el projecte al contenciós administratiu.

Ahir, el portaveu de la Plataforma No a la Variant Nord, Joaquim Boadas de Quintana, va criticar tant l'Ajuntament de Cruïlles com el de Forallac per "intentar confondre l'opinió pública donant a entendre que encara hi ha un debat entre el sud i la nord, quan això ja està tancat".