El bon funcionament dels jutjats està supervisat pel Consell General del Poder Judicial. És aquest qui inspecciona els jutjats de tot l'Estat per avaluar-ne les característiques i mancances. Però el problema és que a vegades no se solucionen els elements que dificulten la feina dels jutges. D'aquesta situació es queixa el Col·legi d'Advocats de Girona, que va denunciar el mal funcionament dels jutjats de Blanes i Santa Coloma de Farners a l'òrgan governamental del poder judicial.

"No volem una inspecció rutinària sinó que volem que el Consell solucioni les mancances dels jutjats. Per això volem una inspecció a consciència", va dir el degà del Col·legi d'Advocats de Girona, Salvador Capdevila. Aquest va culpar el mal funcionament dels dos únics jutjats de la comarca de la Selva com a conseqüència "de la rotació excessiva de personal; tant pel que fa als jutges i als secretaris".

El personal que treballa en aquests partits judicials acostuma a canviar el lloc de feina perquè n'han trobat una altra de millor. Això fa, segons els advocats, que la tramitació dels casos judicials es retardi fins que arribi un nou jutge. L'objectiu d'aquesta denúncia és que "es fixin les necessitats" que tenen els dos jutjats, segons Capdevila.

La denúncia que el Col·legi d'Advocats va presentar al Consell General a principis de juliol va estar promoguda pels treballadors d'ambdós jutjats, que es van queixar dels entrebancs que tenen per treballar de forma correcta. Fins al moment, el Col·legi d'Advocats gironí no ha rebut resposta i estudia presentar una nova queixa a l'òrgan del Govern perquè posi fi als problemes dels dos jutjats, segons les paraules de Capdevila.

Demandes amb retard

El degà va destacar que un exemple del mal funcionament dels partits judicials és que "quan es presenta una demanda, aquesta no es posa en marxa fins al cap de sis o set mesos". El fet que hi hagi casos que tardin mesos a començar a investigar-se perjudica els ciutadans implicats i pot fer que el delicte pugui esdevenir nul per haver passat massa temps, va explicar. Aquesta situació és la que ha provocat el malestar general entre els funcionaris judicials i els advocats que treballen als jutjats de Blanes i Santa Coloma de Farners, segons el degà.