L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) invertirà cinc milions d'euros en l'acabament de les obres del teatre municipal. L'equipament, que s'hauria d'haver acabat fa un any, està a mig fer perquè l'empresa que estava executant els treballs, Tiferca, va tenir problemes financers. Després de mesos de converses amb l'Ajutnament, finalment s'ha encarregat a Proinosa, tal i com va avançar l'ACN el mes d'abril, que reprengui els treballs perquè l'equipament estigui enllestit l'any 2010. Segons la mateixa constructora, les obres duraran onze mesos. Es dóna la circumstància que Proinosa és també l'empresa que està aixecant el nou Gran Casino Costa Brava, als terrenys que hi ha al costat del teatre municipal.

El nou teatre de Lloret s'hauria d'haver acabat l'octubre del 2008. Això no va ser així i durant el darrer any les obres han estat totalment aturades perquè l'empresa constructora, Tiferca, va tenir problemes financers. Per poder acabar l'obra, Tiferca, l'Ajuntament i Proinosa van arribar a un acord el passat mes d'abril perquè sigui aquesta darrera empresa la que assumeixi el contracte d'adjudicació dels treballs.

Per la seva banda, l'Ajuntament caldrà que inverteixi cinc milions d'euros per acabar el projecte. Tal i com es preveia inicialment, el nou teatre municipal de Lloret de Mar es vol convertir en un símbol cultural i arquitectònic. Es tracta d'un edifici de 4.000 metres quadrats, amb una sala per a 425 persones i tres sales addicionals per a usos polivalents.

L'edifici està concebut com una gran capsa de vidre que podrà ser utilitzat per a diversitat d'activitats culturals, així com també per a iniciatives de tipus empresarial, com convencions i conferències. Les obres de construcció del teatre inclouen també la urbanització del parc urbà de Can Xardó, on s'habilitarà un escenari de 1.225 metres quadrats per a espectacles a l'aire lliure.

D'altra banda, la instal·lació incorpora els darrers sistemes d'estalvi energètic. Entre d'altres, tindrà una teulada fotovoltaica de 600 metres quadrats que es preveu que produeixi anualment 65.000 kWh d'energia.