El secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar ahir que el port de Palamós continuarà creixent de cara a la temporada 2010 i que ja es tenen compromeses 40 escales de creuers, que superaran així les 35 estades de 2009. "I si aquest any hem arribat als 35.000 passatgers l'any que ve esperem acostar-nos als 40.000 creueristes", va afirmar Nadal, que aquest dilluns va entregar una mètopa commemorativa al capità del Mein Schiff, un gegantí creuer amb 1.624 turistes -la majoria de nacionalitat alemanya- i 560 tripulants a bord que va fer escala per primera vegada al port de Palamós i s'ha convertit així en el vaixell més gran que ha fet parada a la Costa Brava.

El Mein Schiff, el 90% dels passatgers del qual són alemanys, va coincidir amb un altre creuer al port, el Seabourn Legend, encara que de dimensions força més reduïdes, uns 200 passatgers. "En total, aquest dilluns hi ha més de 1.800 creueristes a Palamós i això és gràcies a l'esforç conjunt de l'Ajuntament, la Cambra de Comerç i Ports de la Generalitat. Palamós ja és un port de referència a la Mediterrània", va continuar el secretari per a la Mobilitat, que va assegurar que es continuarà treballant perquè el segon port de creuers de Catalunya segueixi millorant.

"Es tracta d'un port amable, net i segur, de fàcil accés per als turistes i a tocar de la vila", va enumerar el president de Ports de la Generalitat. "I, alhora, té un rerepaís excel·lent amb les interessants ciutats de Girona i Figueres molt a prop, tot l'Empordà, una variada oferta de camps de golf i rutes cicloturistes molt atractives", va puntualitzar Nadal, que va destacar que amb l'arribada del Mein Schiff, que visitarà tres vegades més Palamós abans no s'acabi la temporada turística, s'obre la porta a un nou mercat turístic com és l'alemany. Fins l'actualitat, els ?creueristes que havien visitat Palamós havien estat majoritàriament britànics, nord-americans, francesos i irlandesos.