És coneguda i recordada a Blanes la migració dels anys 60 protagonitzada per bona part de la població del poble d'Ardales, a la província andalusa de Màlaga que, fins i tot, ha comportat l'agermanament d'ambdues viles a causa dels vincles que s'han anat creant al llarg del temps. Tant és així que la formació d'EUiA demanarà a l'equip de govern en el proper ple que habiliti un espai d'ús públic municipal destinat a mostrar la història i la cultura d'Ardales a tota la ciutadania.

Per part seva, l'alcalde d'Ardales, Juan Calderón (IU), en un gest de reciprocitat s'ha compromès a fer el mateix i habilitar un espai públic destinat a la història, cultura i tradició de Blanes.

El regidor a l'oposició d'EUiA a Blanes, Francisco Martínez, indica que Ardales sí que podrà dur-ho a terme perquè IU és la formació que governa. En canvi, a Blanes haurà de ser el ple municipal qui ho aprovi.

La fracció orgànica

D'altra banda, Martínez ha criticat el pla de desplegament de la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) que el govern (CiU, PDB, PP) sotmetrà a votació plenària la setmana vinent. Explica l'edil que "s'ha fet a corre-cuita perquè es va aprovar per junta de govern el 23 de juliol a causa que el termini expirava el 9 d'agost". A més, apunta que el govern "s'ha espolsat les puçes" en proposar que el pla comenci a entrar en funcionament l'any 2011. "S'ha fet ràpid i malament i el següent govern s'ho haurà de trobar", afegeix.

L'acord aprovat en junta de govern recull una descripció del municipi, l'estat actual de la implantació de la recollida selectiva de la FORM, dades sobre el compostatge casolà, l'ampliació de la recollida selectiva de la FORM durant el període 2011-2013 i el corresponent estudi econòmic. Segons el parer dels ecosocialistes es tracta d'un estudi poc elaborat i realitzat per sortir del pas.