Sembla que l'escola Sa Forcanera de Blanes està més a prop de convertir-se en un edifici d'obra que perpetuar-se en barracons damunt la plaça 11 de setembre com fins ara. D'acord amb les paraules de l'alcalde, Josep Trias (CiU), el gener de 2010 o a molt estirar el febrer, el solar del Pla Parcial Costa Brava on ha d'edificar-se el centre escolar es podrà cedir en condicions al Departament d'Educació, que serà l'encarregat d'executar l'obra.

La urbanització del solar d'11.ooo metres on s'ha de construir el centre penjava de la voluntat dels promotors del Pla Parcial Costa Brava, els quals van decidir, en un primer moment, no seguir desenvolupant-lo atesa la cojuntura de crisi en el sector de la construcció.

Resolt aquest problema el govern ha iniciat els tràmits administratius per tenir la propietat en regla i cedir-la "d'aquí a quatre o cinc mesos". Paral·lelament, es treballarà per dotar de serveis el terreny. Per això, s'alterarà el projecte inicial que preveia la connexió de l'aigua, la llum, el telèfon i el clavegueram per l'avinguda Parlament en comptes de per l'avinguda de la Pau, com reclamava l'Ampa de forma provisional i com, finalment, es durà a terme.

Trias assegura que convocarà una reunió a quatre bandes en breu entre l'Ampa, els Serveis Territorials d'Educació, els tècnics municipals i la regidoria d'Educació per tal d'explicar la situació de l'escola i les previsions realitzades quant a entrega i dotació de serveis.

L'alcalde ha aprofitat per recordar que la dificultat de desencallar aquest problema es deu a una multiplicitat de factors. En primer lloc perquè el terreny inicial previst era de 8.000 metres i no d'11.000, en segon lloc perquè el desenvolupament d'aquest quedava a mercè de la voluntat dels promotors del Pla Parcial i tercer perquè fins que no estigués condicionat com a solar no es podria entregar al Departament d'Educació i, per tant, aquest no començaria les obres.

L'escola disposa en aquests moments de 400 alumnes des d'infantil i fins a quart de primària.