El pressupost de l'any 2010 serà molt complicat, atès que el fons de participació de tributs que el Govern central ens dóna disminuirà en 2 milions d'euros. L'Ajuntament de Blanes també preveu una davallada dels ingressos de l'activitat econòmica i del sector immobiliari per a l'any 2010. Tot plegat, no és un bon escenari.

El Govern central no ens deixa gaire marge de maniobra per fer front a les despeses ordinàries del nostre municipi: llum, aigua, escombraries, neteja, personal.... Madrid ens obliga a apujar els tributs municipals per fer front a la disminució dels ingressos de l'Estat.

Els ajuntaments fa temps que reclamem que estem ofegats, però ara més que mai.

Si no en teníem prou, ara ens posen el peu al coll, als mateixos de sempre, als petits, als ajuntaments, i això finalment acaba repercutint al ciutadà del carrer. Per postres, ens diuen que la societat està d'acord amb la pujada d'impostos.

Potser el proper FEIL de caràcter sostenible, social, tecnològic no ens aportarà cap benefici als ajuntaments, sinó més despesa que no podem assumir, haurem de renunciar-hi si no va acompanyat de mesures urgents per als ajuntaments.

Fa pocs dies vaig llegir un article que deia que alguns ajuntaments importants de la demarcació de Girona no tenien problemes pressupostaris importants. No sé si la informació és correcta o no, ja que per altres fonts més directes aquesta informació grinyola una miqueta.

Si més no, tinc l'esperança que, com que som l'únic municipi de la província amb problemes econòmics, totes les ajudes seran per a Blanes vist que ningú no té problemes.

Blanes no és una excepció a la norma, tan sols cal mirar que cada setmana algun ajuntament llança la notícia de supressió de serveis, acomiadaments de personal dels ajuntaments, retorn de serveis a la Generalitat, increment de tributs..... Blanes, probablement, no serà una excepció, també ens farem l'harakiri i ens sumarem al club dels municipis mal finançats.

Ara que tenim nou finançament a Catalunya, espero que el Govern català estigui a l'alçada i no ens deixi a l'estacada, tenen pes a Madrid, tenim nou finançament i no ens agradaria haver d'apujar un 20% els tributs per eixugar les mancances del finançament local.