Les pluges que van tenir lloc a Lloret durant la setmana passada van provocar un nou despreniment de terres i roques al camí de ronda de la Dona Marinera -que no va provocar danys personals- i ara roman tancat indefinidament fins que desaparegui "el risc per a les persones", tal com assegura el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera (CiU). Ell mateix apunta que s'està treballant en la neteja de la zona i la retirada de roques que amenacen de caure si torna a ploure.

Els camins de ronda estant gestionats tant per l'Ajuntament com per la Direcció General de Costes i ara, fruit de l'esllavissada, el govern (CiU, PP) està estudiant la possibilitat de col·locar una malla metàl·lica a la zona afectada que eviti els despreniments en mantenir les roques atrapades sota el reixat i impedeixi així desafortunats incidents.

Riera considera prudent no oferir encara cap dada sobre quant temps restarà prohibit l'accés al camí de ronda pel fet que s'hi està treballant i, en cas d'optar per la col·locació d'una xarxa metàl·lica, les obres s'allargaran sensiblement. No obstant això, tampoc ha confirmat quan es decidirà instal·lar-la una vegada estudiada la problemàtica de l'espai.

Val a dir que no tota la penya que voreja el camí de ronda disposa d'aquest element protector però sí que s'ha col·locat en zones aparentment més sensibles de patir una esllavissada.

Un incident a l'estiu

Aquesta no és la primera esllavissada que es produeix en aquest camí de ronda. Precisament, l'1 d'agost passat, una turista israeliana va resultar ferida de gravetat quan li va caure al damunt una roca de la mida d'un casc de motocicleta que va desprendre's de la penya situada prop del monument de la Dona Marinera. També aleshores les causes es van relacionar amb les pluges que haurien descompactat la terra afluixant la subjecció natural del còdol i permetent-ne la caiguda.

En aquesta ocasió, els agents de protecció de l'entorn van acordonar la zona vetant-ne l'accés amb una porta de ferro i van retirar les pedres per tal de reobrir de nou el camí una setmana després.