En el darrer període de control d'aquesta temporada de bany, la inestabilitat climatològica ha estat la protagonista en el litoral català. La mar ha estat més remoguda del que és habitual, especialment a la Costa Brava, on s'ha observat mar de fons, marejol o fins i tot maror tots els dies, excepte el dilluns 21 d'agost, que va ser l'únic dia de calma general al litoral gironí.

Els resultats analítics efectuats el dissabte 19 de setembre van indicar que la qualitat sanitària d'algunes platges va estar afectada com a conseqüència de les pluges de l'inici del període (17 i 18 de setembre).

Platges "excel·lents"

En el conjunt del país, un 98,4 per cent de les platges catalanes han obtingut una qualitat excel·lent. Fins a 241 estacions de control del litoral han obtingut aquesta qualificació, mentre que la resta (quatre estacions) han obtingut la qualificació de bona.

L'agitació del mar ha fet que les platges més batudes s'observessin força tèrboles i amb coloracions marronoses per efecte del sediment en suspensió. A més, s'han observat algunes escumes, i abundants restes vegetals marines (fanerògames i algues) que han anat a parar a algunes platges de l'Empordà, el Baix Camp i el Baix Ebre.

Pel que fa a les incidències, la detecció de meduses ha estat irrellevant.