El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha detectat que la revista Spanorama, de la companyia aèria Spanair, del mes de setembre ha publicat un reportatge sobre la Costa Brava en el qual apareix una fotografia que no correspon a la destinació.

El reportatge es titula "La veritable Costa Brava" i la directora del Patronat, Dolors Batallé, es va posar en contacte amb la companyia per via telefònica immediatament. Tanmateix, i a través d'una carta dirigida al director de relacions institucionals i comunicació, la directora del Patronat ha demanat que retirin els exemplars que quedin de la revista amb la fotografia errònia i emetin una rectificació al més aviat possible.

"Lamentable error"

El director de la revista Spanorama va respondre al Patronat de Turisme de la Costa Brava que la foto errònia prové d'un arxiu on estava mal catalogada i mal identificada per l'empresa que els la va vendre.

Spanair va certificar que es tracta d'un "lamentable error". Concretament, a la publicació hi apareix una fotografia del castell de Tamarit (Tarragonès) i s'anuncia com un entorn natural de la Costa Brava.

Spanair atribueix l'error al fet que aquesta fotografia estava mal referenciada mentre que la resta d'imatges provenen de l'arxiu d'imatges del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i estan degudament catalogades i signades. "Estava mal referenciada en origen i, evidentment, no vam ser prou diligents a l'hora de descobrir que no era un entorn natural gironí", va argumentar Spanair.