Una trentena de veïns del municipi de Sant Martí Vell van reunir-se ahir al matí al centre cívic de la població per tractar un tema que tenen en comú: la seva disconformitat amb el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que, segons van explicar, es va aprovar inicialment el dia 24 passat. Els afectats van decidir presentar al·legacions per intentar canviar el rumb que porta aquest POUM i que ells es queixen que perjudica el nucli urbà i els barris de Vilosa i el Puig. També van prendre la decisió que si no són escoltats, faran altres mesures de pressió.

Aquests veïns reclamen que es ressalti el valor històric de la població fent un entorn de protecció, alhora que volen un estudi d'equipaments municipals i un creixement sostenible, enfront del "desproporcionat" que diuen que fa el POUM aprovat inicialment.

Entre els afectats hi ha dos arquitectes i un advocat que consideren que l'estudi econòmic és descompensat i que cal actuar per intentar canviar el pla urbanístic que tira endavant l'equip de govern. També hi va ser el regidor de l'oposició, Pere Pons (CIU), que va queixar-se que "no es pot amagar, com s'ha fet, el cost econòmic que a cada afectat li representarà tirar endavant aquest POUM. Hi ha d'haver un criteri de base i una força comuna que els faci veure la desproporció de creixement i el respecte que mereixen tots els veïns".