Hi ha hagut moviment a les trinxeres de Blanes. Una part dels treballadors municipals -la gran majoria agents de la Policia Local- van boicotejar ahir el ple municipal com a resposta a l'estat de les negociacions sobre l'aplicació dels acords signats en la Mesa de Negociació del passat 20 de gener. La mobilització no deixa de ser una avançada del que es preveu una tardor calenta de reivindicacions per part dels empleats públics. Des de dos quarts de vuit del vespre els treballadors es van concentrar a l'exterior de la casa de la vila per boicotejar la comissió ?informativa i, en començar el ple, van pujar 10 minuts per exhibir unes pancartes contra l'alcalde, a qui ?exigeixen que compleixi els acords.

Proveïts de xiulets, pancartes i els significatius barrets de xinès, els treballadors van rebre els representants del govern (CiU, PDB, PP) amb proclames de protesta i lemes de desafecció. I és que els acords no han fet més que interrompre's constantment des del 20 de gener i les esmenes proposades per arreglar-ho han tensat les relacions entre UGT i el govern fins al punt que ambdós han usat la figura de l'interventor per parapetar-se. El sindicat per denunciar les modificacions del pressupost -que l'interventor atribueix a Recursos Humans- i el govern per eximir la seva responsabilitat al·legant problemes tècnics.

Tot plegat un seguit de situacions que han enervat els ànims d'uns i altres i que ahir van desembocar en l'intent de suspensió del ple municipal per part dels treballadors que finalment no es va produir per la resistència numantina del govern.

Els grups de l'oposició van instar l'equip de govern que solucioni el problema amb els treballadors reclamant que portin aviat el conveni per evitar situacions com les que es van viure ahir que es repeteixen des de fa mig any. L'alcalde, Josep Trias (CiU), va assegurar que aquesta setmana es convocarà la tercera mesa negociadora entre l'Ajuntament i els treballadors que ha de servir per desencallar el problema. Trias va aprofitar per criticar el comportament dels treballadors i va afegir que "ells sols s'han desqualificat".

El delegat sindical de CCOO a l'Ajuntament de Blanes, Genís Simon, afirma que aquesta agrupació "es manté al marge de declaracions pel bé de la negociació". Així mateix assegura que no ha instat el personal del consistori a ?manifestar-se com sí ho ha fet UGT.

L'última proposta era commutar per temps lliure el que s'havia de pagar amb diners. No obstant, la proposició feia referència explícita al 2009 i deixava a l'aire els anys 2010, 2011 i 2012 a espera dels pressupostos corresponents.