Els Banc dels Aliments de Girona preveu repartir enguany 1.000 tones d'aliments entre les entitats i associacions que treballen amb persones desfavorides però calculen que en faltarien 500 més per cobrir les necessitats. El vicepresident de la fundació, Frederic Gómez, va dir que estan "desbordats" per les peticions perquè la gent cada vegada "demana més" i, per això, necessiten "més menjar".

Enguany han duplicat el nombre de persones a les quals fan arribar menjar a través d'entitats i freguen els 22.000 atesos. "Malgrat el que els estem donant, encara no cobrim les necessitats", lamentava. Durant el primer trimestre d'aquest any el Banc dels Aliments va multiplicar per quatre els quilos de menjar i va passar de les gairebé 33 tones del 2008 a 124 tones repartides. El ?segon trimestre s'han repartit 217 tones d'aliments. En el tercer trimestre, que avui s'acaba, ?preveuen fregar les 300 tones. En total, la previsió és arribar a repartir 1.000 tones al cap d'aquest any. "Les entitats ens diuen que es queden curtes", va afirmar Gómez, que exposa que les principals entitats a les quals atenen són Càritas de Girona, Salt i Blanes. El menjar que reparteix el Banc dels Aliments prové ?principalment de donacions d'empreses i administracions. El ?Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) cada any retira fruita en estoc del mercat. Amb una inversió de 200.000 ?euros, han convertit 687 tones de préssec en 500.000 litres de suc que serviran per abastir unes 130.000 persones a Catalunya. A Girona arribaran 65.000 litres de suc per a gairebé 22.000 persones.

La Creu Roja, per la seva banda, repartirà 98 tones d'aliments ?entre 77 entitats i 11.215 beneficiaris a les comarques de Girona.