Els quilos d'escombraries i trastos vells s'amunteguen al costat de la zona esportiva de la urbanització de Vallcanera Park de Sils. Matalassos, quilos de runa d'obres, taules de jardí destrossades, plàstics; un munt d'objectes inservibles, barrejats amb restes de diaris i brossa comuna, entre altres conviuen en aquesta zona al costat dls contenidors de reciclatge de paper, vidre, rebuig, que es troben mig buits però envoltats d'escombraries.

Aquesta deixadesa també es fa palesa en algun altre punt de la urbanització silenca però la major part de brutícia es concentra en aquesta àrea propera a l'entrada de la urbanització i que es troba a tocar gairebé d'un parc infantil que tot i estar encerclat per una tanca de fusta, hi conviu a diari la mainada jugant a pocs metres d'aquest abocador "incontrolat".

Davant d'aquesta acumulació de deixalles, un grup de veïns denuncia aquesta deixadesa i com explica un d'ells, Miguel Gálvez en culpen directament l'Ajuntament de Sils perquè "fa dos o tres mesos que no recullen els trastos, tot i haver-ho denunciat per escrit, via e-mail, amb instàncies, ens sentim ignnorats". Pel veí, la situació a la urbanització és "tercermundista i ni un camió de 10 tones podria recollir les escombraries", afegeix.

"També som ciutadans"

Amb indignació, Gálvez recorda que en aquesta zona hi ha a tocar "la zona esportiva i els nens vénen a jugar en aquest parc, envoltats de bassura". Finalment, el resident assegura que faran el que calgui per tal que l'Ajuntament se'ls escolti i recorda que "tot i ser una urbanització, nosaltres som com el nucli de Sils i contribuents igual i no es fa res per nosaltres".

Cal recordar que aquesta no és la primera ocasió en què que aquests veïns de la urbanització de Vallcanera Park denuncien que hi ha problemes de netedat així com mancances en serveis a la urbanització. Gálvez espera que l'Ajuntament de Sils "netegi el més ràpid possible aquesta zona i faci manteniment a la nostra urbanització".

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) per la seva banda, davant les crítiques veïnals que culpabilitzen el seu equip de govern de l'acumulació de brossa, assegurava ahir que si bé és cert que s'amunteguen moltes escombraries en aquesta zona de la zona residencial "els operaris passen un cop al mes , com al nucli de Sils a recollir els trastos" i per tant, assegura que no és cert que no s'hi ha anat aquests darrers mesos.

De fet, segons Nogué aquest "abocador" "és un greu problema i és un fet, que passa cada setmana" i remarca que "estem segurs que hi ha algú que transporta bassures i trastos cada dia en aquesta zona". Per posar-hi fre, l'Alcalde va remarcar que efectius de la Policia local patrullen cada dia en aquesta zona per vigilar "si s'enganxa a la persona o persones incíviques ho fan". I un cop s'intercepti qui ho realitza, afegeix, "se'ls multarà de manera forta, perquè no ho torni a repetir mai més".

Denunciar-se entre veïns

Per posar fi a aquesta problema en aquesta urbanització, remarca el batlle, "entre demà -avui pel lector- i demà passat es farà una neteja extraordinària en aquesta zona de l'àrea esportiva" i es lamena, que "la gent no sigui cívica".

De fet, per mentalitzar els veïns de la urbanització, explica Nogué es va passar una circular casa per casa "fa 15 dies per tal que els veïns facin la recollida com cal i posin la brossa als contenidors on va cada una i perquè els veïns avisin dels que ho fan malament".