No regna la concòrdia entre el govern (CiU, PDB, PP) de Blanes i una part dels treballadors municipals. Ni tan sols la festivitat del Sant Patró de la policia local que se celebrava ahir va intercedir com a revulsiu per calmar els ànims d'ambdues parts enfrontades des del febrer per l'incompliment dels acords signats a la Mesa de Negociació del 20 de gener passat. Més aviat al contrari. Si dilluns eren els empleats públics els que van estar pitant el govern durant la celebració del ple municipal per aconseguir parar-lo ahir van ser les autoritats polítiques les que no van assistir al tradicional sopar del seu patró.

Fonts muncipals han explicat a Diari de Girona que cap membre del govern va rebre una invitació formal per part dels agents o els seus representants emplaçant-los a assistir a l'àpat. Al·leguen d'aquesta manera desconèixer la realització d'aquest banquet malgrat les diades patronals sempre mantenen el mateix dia de celebració en el calendari.

Membres dels sindicat d'UGT han afirmat que l'absència de representants polítics, entre ells l'alcalde de la població Josep Trias (CiU), es deu a la seva pròpia voluntat.

Des del govern no s'estan de recordar que tot i haver reduït en un 40% la partida econòmica per als actes de celebració del dia de la policia local és qui ha pagat l'acte al qual no van arribar a assistir. La resta de funcionaris també van veure com els actes de Santa Rita -la seva patrona- comptaven amb menys diners fruit de la contenció en la despesa que ha iniciat l'Ajuntament.

Sense reconeixements

Era costum fins ahir que per la festivitat de Sant Miquel, patró de la policia, el govern entregués als agents de la població diversos premis aconseguits en els tornejos esportius que ells mateixos organitzaven. Aquest any, fruit de la mala maror que hi ha entre treballadors i govern per l'incompliment dels acords signats, els ?guàrdies van decidir no rebre cap reconeixement per part del representants polítics evidenciant així les discrepàncies que mantenen amb ells. "És el nostre dia no el seu", apunten diversos agents.

La sorpresa i la provocació

En el pols que mantenen els treballadors amb l'Ajuntament per l'aplicació del conveni hi ha dues situacions recents que han sorprès els empleats tot i que una els ha enfurismat moltíssim. En primer lloc, els funcionaris van quedar gratament "astorats" quan el regidor de Governació, Joaquim Torrecillas (CiU), va disculpar-se en el ple de dilluns per la seva intervenció del juliol passat en la qual va carregar contra l'interventor acusant-lo de posar traves en la negociació amb els treballadors diexant-lo a ell "amb el cul a l'aire".

Com reconeixen membres del sindicat d'UGT, aquest fet va calmar els ànims agitats dels empleats assistents al ple de tal manera que haurien desistit d'intentar aturar-lo si no fos perquè el regidor d'Hisenda, Joan Burjachs (CiU), va despatxar-se dient que s'han reservat uns 20.000 euros per elaborar una valoració de llocs de treball per una empresa externa.

És aquí que els funcionaris hi veuen una provocació. Com expliquen diverses fonts sindicals, la valoració de llocs de treball ja es recollia en els acords signats el 20 de gener i el que es reclamava era la seva aplicació "de cop, no gradual". Al seu entendre, l'Ajuntament "ha decidit tirar endavant pel dret" i això representa un afegitó més en la tensa relació que ja mantenen ambdues parts.

Trias va aprofitar el ple de dilluns per recordar que aquesta setmana es reunirà de nou la Mesa Negociadora per acabar de pactar l'aplicació dels acords signats trobant una alternativa a la qüestió econòmica que satisfaci tothom.