L'entitat Salvem l'Empordà va organitzar ahir al vespre un concert en defensa del territori davant de les grans infraestructures que "estan destrossant la comarca". Aquesta actuació, que va comptar amb un nombrós públic assistent, és un dels diversos actes que la plataforma organitza amb l'objectiu de recollir fons per seguir tirant endavant campanyes al territori. I és que, segons diuen, en aquests moments Salvem deu uns 36.000 euros "només en advocats" tot i que actualment estan treballant amb més de 50 expedients en marxa a la comarca.

Quimi Portet, Blues Picolat, Pau Alabajos o Cris Juanico van ser alguns dels artistes convidats a la vetllada que també va comptar amb la presència de l'escriptora Núria Esponellà. A més, el concert va voler també convertir-se en un "petit record i homenatge" al desaparegut Pepe Rubianes. EL TAV, El PDUSUF, la MAT. el projecte de molins de Gamesa o la C-31 són alguns dels principals projectes en els que l'ens està treballant.

50 expedients en marxa

Desenes de persones van presenciar ahir les actuacions al Teatre Jardí que tenen com a objectiu principal difondre els projectes "que posen en perill la comarca" i, alhora, recollir fons econòmics. En aquest sentit, el portaveu de l'entitat, Lluís Benejam, va insistir en "els diversos fronts judicials que tenim oberts i que ens comporten despeses importants". Així, explica, ens aquests moments l'entitat deu 36.000 euros en advocats la qual cosa "demostra", diu, que a més de la cara simbòlica, des de Salvem "també ens comprometem jurídicament a defensar el territori". Per aquest motiu, explica, demanen col·laboració als actes per recollir més fons. "Hi ha diversos casos que continuen oberts com ara la urbanització de Terrades i d'altres que no es coneixem però amb els que des de fa temps continuem treballant, assegura.