L'obertura del segon supermercat solidari -economat- de les comarques gironines a Figueres està paralitzat per la situació econòmica. Així ho ha explicat el president de Càritas, Jordi Rotllan, assegurant que s'han augmentat els donatius d'aliments a famílies necessitades per compensar aquesta situació i, alhora, evitar que l'espai sigui "tan necessari".

El mes de juny es va anunciar que l'entitat negociava amb el consistori figuerenc una mena d'acord per tal de buscar un local i, de fet, es va fer públic que hi havia un espai de la ciutat -propietat d'una fundació- que estava disposat a cedir-lo a canvi de la seva rehabilitació, valorada entre els 11.000 i els 12.000 euros. Les dificultats econòmiques derivades de l'actual situació que viu el país, però, han aturat el procés, que també està endegat a la ciutat de Girona, i que podria, fins i tot, fer que s'abandonés la possibilitat d'obrir el supermercat solidari.

"Hi ha molt d'interès per part de l'Ajuntament a trobar un espai, però en aquests moments no tenim recursos i sense cap suport no sé si es podrà tirar endavant", assegura Rotllan.

En aquest sentit, explica el president de l'entitat, s'estan intentant solucionar les dificultats que presenten les famílies més necessitades -gent amb feina però que els costa comprar els aliments als preus normals- amb més donatius d'aliments, aconseguint, així, "fer que l'economat no sigui tan necessari".

Malgrat les dificultats, l'objectiu de l'entitat solidària era trobar un local -preferiblement, al centre de la capital altempordanesa- amb uns 200 metres quadrats per tal que hi haguessin els aliments a preus subvencionats i més assequibles i, alhora, un magatzem per guardar-los. L'elevat cost, però, que suposaria el lloguer o compra de l'espai, tot i el suport del consistori, és un dels motius pels quals la iniciativa ha acabat paralitzada a l'espera, assegura, que "la situació millori".

Una xarxa de centres

Càritas Diocesana va anunciar fa alguns mesos que estava negociant amb la Diputació de Girona la creació d'una xarxa d'aquests centres a les ciutats amb més demandes de les comarques gironines. De fet, Girona va ser la primera en anunciar la seva obertura -que encara no s'ha dut a terme- i Figueres ho va fer després.