Blanes apujarà el sou a tots els treballadors de l'Ajuntament a excepció dels funcionaris d'habilitació estatal, els caps de departament, el personal eventual i els càrrecs de confiança. Diari de Girona ha tingut accés al document aprovat el dijous passat entre govern i sindicats que estableix els punts subscrits per ambdues parts fins a la realització de la valoració de llocs de treball, ara per ara, sine die.

Entre d'altres aspectes queda fixat, amb caràcter retroactiu a l'1 de gener de 2009, que la realització d'hores addicionals quedi limitada en 53 hores i 30 minuts, però cobrant el mateix que si se'n fessin 107. També es compensaran "a preu d'hora ordinària incrementada en un 50%, les hores del complement de dedicació de 53 hores i 30 minuts que s'hagin fet de més" per part del personal que fins a dia d'avui feia 107 hores addicionals.

D'altra banda, per als treballadors exclosos de la possibilitat de treballar les 107 hores, s'ha pactat que se'ls hi retribueixi "en la quantia equivalent al 50% del complement de major dedicació" que serà abonat en una pagament únic a la nòmina de novembre.

Ras i curt: els treballadors que fins ara podien fer 107 hores addicionals només en faran 53,5 però cobraran com si en fessin les 107. En canvi, els que no realitzaven la jornada flexible de 107 hores cobraran el preu de 53,5 hores addicionals sense haver de treballar-les. Tot plegat uns pactes que evidencien un increment salarial.

En aquest punt cal recordar que la jornada flexible de 107 hores es va crear durant el mandat de Ramon Ramos (CiU) després de pactar amb els treballadors públics una rebaixa d'hores -passaven de fer 37,5 hores setmanals a fer-ne 35- sense patir cap disminució salarial. També la policia local va deixar de fer 40 hores setmanals per passar a fer-ne 37,5 mantenint el sou.

Aquests acords pactats dijous tant sols són una part dels pactes signats en la Mesa de Negociació del 20 de gener passat. Ara bé, quan la valoració de llocs de treball estigui finalitzada, el complement salarial per la realització de les 107 hores passarà íntegrament a formar part del complements del lloc de treball. És a dir, quedarà com una mesura permanent.

Abans però, caldrà que el ple municipal doni el vistiplau tant als acords presos el dijous passat com als pactes que puguin sorgir de les futures negociacions amb els treballadors, doncs encara manca dedicir les condicions que s'aplicaran als treballadors per al proper trienni.