La sostenibilitat i el turisme no només són compatibles, sinó que, segons els experts, l'ecosostenibilitat és el camí obligatori a seguir si es vol continuar en el negoci turístic. Aquest va ser el tema principal del Fòrum Empúries 2009, celebrat ahir a l'hotel Empúries de l'Escala -triat precisament per ser un clar exemple d'aquesta sostenibilitat- i organitzat per Creafutur.

El Fòrum Empúries 2009, sota el títol "El turisme del futur", estava adreçat a gestors d'establiments turístics de Catalunya, amb l'objectiu de demostrar que és possible combinar turisme i sostenibilitat.

Guillem Ricarte, director general de la Fundació Creafutur -entitat promoguda per la Generalitat i Esade- va destacar durant la jornada que "la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient són valors fonamentals en la societat actual i, en base a aquests principis, cal repensar el model turístic actual".

L'hostal Empúries, seu de la jornada, està acabant una important reforma que ha realitzat procurant seguir els estàndards més alts de sostenibilitat, i va ser el model que es va presentar d'exemple durant el Fòrum, amb visita guiada a les seves instal·lacions inclosa. Està portant a terme un model de gestió ecològic a tot el negoci i treballant per aconseguir la certificació LEED.