La policia local de Platja d'Aro ha detingut, fins al 31 d'agost d'enguany, un total de 60 persones, sobretot per afers relacionats amb furts i tràfic de drogues. El fet destacable és que aquest número supera en 17 persones el total de detinguts de tot l'any 2008, que van ser 43. Segons les dades presentades pel cos en la jornada de celebració del patró dels policies, que va tenir lloc el passat 2 d'octubre, els procediments penals també han augmentat exponencialment i passen dels 334 oberts el 2007 a 600 incoats el 2008 i gairebé un miler en els primers vuit mesos de 2009. L'explicació és que, com que la presència de Mossos d'Esquadra al Baix Empordà és cada vegada més migrada -segons fonts policials-, l'activitat de les policies locals és cada cop més elevada.

Tot i aquesta explicació estructural, no s'amaga tampoc que a Platja d'Aro han augmentat enguany la comissió d'actes delictius com ara els furts. La majoria d'aquests episodis s'han produït dins les botigues i s'han detectat bandes organitzades -conformades sovint per una colla de persones de nacionalitat romanesa- que es dediquen al saqueig sistemàtic de comerços i que provenen del Maresme i l'àrea metropolitana de Barcelona. Se sospita que la receptació de les peces robades es fa en aquest territori.

Per aquest fet i perquè la majoria dels casos de robatori de bosses i efectes personals ha estat també dins les botigues -els clients deixen les seves pertinences en un racó per mirar el gènere exposat i un cop es giren descobreixen que ha desaparegut: aquesta tipologia de robatori ha sovintejat aquest estiu a Platja d'Aro molt més que la típica estrebada- la policia local proposarà, en la propera junta de seguretat que se celebrarà al municipi al novembre i on es tractaran ja els temes de cara a la campanya de Nadal, que els botiguers prenguin més mesures per garantir la seguretat de la seva mercaderia. Des de canviar l'arc detector d'alarmes -ja hi ha sistemes que no es deixen enganyar per una bossa folrada d'alumini, la tècnica de furt més utilitzada- fins a posar personal de vigilància o més càmeres de seguretat: tot plegat, destinat a millorar el servei al municipi.