Els treballadors de Blanes han donat un vot de confiança a mitges al govern (CiU, PDB, PP) després que l'1 d'octubre passat van arribar a un pacte segons el qual s'aplicaran una part dels acords signats a la Mesa de Negociació el 20 de gener. Els sindicat d'UGT es va concentrar ahir davant l'Ajuntament, com cada dimarts, tot i que aquesta vegada es va abstenir de xiular contra el govern com a prova de confiança.

L'estratègia està lluny de ser una treva, ja que UGT ja ha anunciat que reprendrà les accions reivindicatives si el ple municipal, conformat pel govern i l'oposició (PSC, EUiA, ERC), no dóna el vistiplau als acords d'octubre. Fet que podria produir-se si l'oposició vota en bloc en contra de la proposta pactada entre govern i sindicats.

Inicialment estava previst realitzar un ple extraordinari per discutir exclusivament l'aprovació o no dels acords d'octubre però fonts municipals no descarten realitzar la votació en el proper ple ordinari.

La qüestió econòmica

A ningú se li escapa que aplicar el que s'ha pactat a l'octubre representarà un elevat cost econòmic per a l'Ajuntament. No ha transcendit l'import global però sí les condicions d'aplicació. Així, els treballadors que fins ara tenien dret a fer les 107 hores addicionals sols n'hauran de fer 53,5 però cobraran les 107 hores. A més, als empleats que fins ara no feien les 107 hores cobraran el preu de 53,5 hores addicionals sense haver de treballar-les. Aspecte que no deixa de semblar un increment salarial encobert.

A banda d'això, es compensarà la policia local amb 50 hores de descans anuals.

No obstant això, aquest pacte d'octubre es limita tan sols al 2009 però UGT ja ha avisat que si no es concreten abans de Cap d'Any les garanties d'aplicació dels acords del 20 de gener per al proper trienni tornarà a iniciar protestes.