El plenari del Consell Escolar de Catalunya celebrat dijous va emetre un informe amb unes recomanacions que es remetran al Departament d'Educació perquè el conseller en determini un dictamen final. El principal tema a debat va ser el nou calendari escolar que proposa iniciar el curs escolar el 7 de setembre, un nova setmana de vacances al mes de febrer i eliminar la jornada intensiva de les escoles durant el mes de juny. No obstant això, hi va haver altres temes que van quedar semiocults per l'ombra del calendari com el canvi de nom de les vacances de Nadal i Setmana Santa.

Fonts presencials a la jornada de treball de Consell Escolar van explicar a Diari de Girona que el canvi de nomenclatura passa per anomenar les vacances de Nadal festes de l'Hivern i, la Setmana Santa, festes de la Primavera. D'aquesta manera, el Departament d'Educació podria desvincular el calendari religiós de l'escolar i el passaria a vincular al calendari estacional.

Les mateixes fonts van apuntar que la proposta havia sorgit de l'ex- degà de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Marius Martínez, i actualment professor del departament de Pedagogia del mateix centre.

Des del Departament d'Educació van confirmar el canvi de nom que va proposar el Consell Escolar i que la recomanació s'havia inclòs dins l'informe que s'ha remès al conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Sindicats condicionen el "sí"

Les reaccions recollides després d'anunciar-se un nou calendari escolar apunten que els sindicats no estan totalment en contra de la reforma. No obstant això, estimen una sèrie de condicions com a garanties perquè el canvi es pugui desenvolupar amb normalitat. D'altra banda, des de Foment del Treball temen, segons les fonts consulatdes, que les vacances de febrer comportaran absentisme laboral.