L'Ajuntament de Vidreres ha elaborat una memòria sobre l'estat de la urbanització Aiguaviva Parc i aquesta assegura que per executar les millores que necessita aquesta àrea residencial del municipi caldria una inversió de gairebé 50 milions d'euros. En aquest total s'hi inclou: el pressupost d'execució material de 40,9 milions, honoraris en 1,5 milions d'euros, i l'IVA, de 6,8 milions.

Aquest pressupost és el resultat d'una auditoria sobre l'estat d'aquesta zona, on hi ha uns 1.300 habitants censats, i si aquestes obres es realitzessin el cost per veí seria d'uns 35.000 euros. La memòria es va elaborar després que aquesta urbanització fos escollida per la Generaliat en un pla pilot de millora d'urbanitzacions i que va concloure l'any passat amb la signatura d'un conveni col·laboració amb l'Institut Català del Sòl (Incasol).

Aquest va concedir 300.000 euros a l'Ajuntament de Vidreres, que va destinar a redactar aquest document i detectar les greus deficiències urbanístiques, les actuacions necessàries per adequar-les a la legislació vigent i la problemàtica de l'àrea residencial.

Ni data ni ajut per a l'obra

Aiguaviva Parc és una zona residencial a uns 10 quilòmetres del nucli urbà i amb uns 45 quilòmestres de carrers, i és un nucli de 1.600 cases que pateix deficiències en matèria de seguretat, motivats per la precària situació de la pavimentació, manca de talussos, baranes de protecció, entre d'altres.

Tot i l'auditoria, de moment les obres no es troben en cap calendari, en primer lloc perquè ahir el ple va decidir deixar sobre la taula demanar una subvenció del Fons per a la regularització d'urbanitzacions per aquesta àrea residencial. El motiu, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Jordi Pruneda (ICV), és que "la Generalitat no té clar, ni nosaltres tampoc, com es podrà garantir que els veïns que es troben, per ?exemple, a l'atur podran pagar les quotes urbanístiques, i nosaltres (l'Ajuntament) tampoc les podríem suportar".

Tot i això, l'ajut que sí es va demanar és el de Santa Ceclina, i el que es proposava era la desclassificació de la Urbanització Santa Ceclina com a sòl no urbanitzable per manca de desenvolupament urbanístic. El punt es va aprovar amb els vots de l'equip de govern (PSC i ICV), ERC i PCCA, l'abstenció de CiU i el vot en contra de GdP.