L'Ajuntament de Vidreres va adjudicar l'any 2007 almenys dos estudis valorats en uns 10.000 euros a la cooperativa La Copa SCCL quan el president de l'empresa era el tinent d'alcalde de Medi Ambient del consistori selvatà, Jordi Pruneda (EPV-ICV). Temps més tard va deixar el càrrec a la cooperativa. Es tracta de la mateixa cooperativa de la qual el regidor de Medi Ambient de Girona, Enric Pardo, és interventor de comptes, i a qui l'Ajuntament gironí ha obert un expedient informatiu per saber si també està vinculat a la cooperativa, ja que aquest ajuntament també li va adjudicar un altre estudi per uns 37.350 euros.

La Junta de Govern Local de Vidreres va encarregar el 16 d'octubre de l'any 2007 la redacció d'un pla de gestió municipal de residus i i del plec de prescripcions tècniques per la recollida de residus municipals i la neteja viària del municipi de Vidreres a la cooperativa La Copa SCCL. A la junta hi va assistir Pruneda, segons consta a l'acta. Es van adjudicar per 6.960 euros i 2.900 euros, respectivament. Un certificat del secretari del consistori, Tomàs Soler, reafirma que l'adjudicació es va produir el 16 d'octubre del 2007.

L'adjudicació conjunta d'aquests dos encàrrecs es va fer després que l'Ajuntament de Vidreres hagués demanat pressupost a tres empreses. A més de La Copa SCCL, s'hi van presentar les empreses Rocamare i Minuartis, que tenien propostes més cares econòmicament.

En la data de l'adjudicació (16 d'octubre de 2007), el tinent d'alcalde de Medi Ambient de Vidreres, Jordi Pruneda (EPV-ICV-EPM), era el president del Consell Rector de de l'adjudicatària, segons consta al llibre d'inscripció de Societats Cooperatives, al qual ha tingut accés Diari de Girona. No seria fins més tard que en una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007 quan es decidiria un relleu en els diferents òrgans i Pruneda en quedaria desvinculat. El certificat de l'acte d'aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008. Al registre va quedar validat el relleu el 13 de març de 2008.

Mentre el Consell Rector de la Cooperativa encara no estava registralment renovat, la Junta de Govern de Vidreres va aprovar el 6 de febrer de l'any 2008 el pagament d'una factura per valor de 696 euros a la Copa SCCL per la redacció d'un plec de condicions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltàiques. La redacció es va pagar, però el projecte no s'ha desplegat. El 3 de juny del 2008, ja amb Pruneda registralment fora del Consell Rector de la cooperativa, l'Ajuntament va aprovar pagar les factures per a l'elaboració d'un altre encàrrec que havia fet a La Copa SCCL. En aquest cas, es van pagar 626,40 euros per un estudi per implantar la recollida de la fracció orgànica. No consta la data de l'encàrrec dels dos estudis, tot i que òbviament, va ser abans de pagar la factura.

Diari de Girona va intentar posar-se ahir en contacte diverses vegades amb Jordi Pruneda i amb Enric Pardo, sense que cap dels dos atengués les trucades.