Una baralla entre una banda de sud-americans i una altra de joves d'ètnia gitana va obligar a mobilitzar els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Figueres dijous al vespre. La batussa va tenir lloc davant el parc Bosc de Figueres, on diversos testimonis van presenciar l'incident i van donar avís a la policia. Abans que arribessin els agents, els implicats es van dissoldre per evitar ser enxampats.

L'enfrontament entre les dues bandes que, segons informava la Cadena Ser, podrien arribar fins al mig centenar de persones, es va originar al parc Bosc, just davant el bar situat en aquest parc. La zona en qüestió es troba propera als barris on resideix una gran part de la comunitat gitana de Figueres.

Eren les vuit del vespre quan, per algun motiu que es desconeix, els enfrontaments entre els dos grups van iniciar-se davant la sorpresa dels veïns. Justament van ser els treballadors de la cafeteria del parc Bosc els que, en veure que la situació s'anava escalfant i que es tractava d'un grup molt nombrós, van decidir donar avís a la policia. Les patrulles tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local es van dirigir immediatamanet fins a la zona, però en veure aparèixer els primers cotxes, els implicats en la baralla van dissoldre's i van fugir per evitar ser identificats.

Per l'Ajuntament de Figueres, es tractaria d'un fet aïllat. Tot i això, el regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Yécora (CiU), explicava en declaracions a la Cadena Ser que "podria ser que hi hagués hagut un altre intent de més baixa intensitat, a la plaça Josep Pla, de grups més reduïts".

La baralla a la qual es referia el regidor es va produir l'any passat entre la Rambla i la plaça Josep Pla, al costat del Teatre El Jardí. En aquella ocasió, tal com va explicar Diari de Girona, també es va donar entre una banda de persones sud-americanes i una d'ètnia gitana. S'hi van veure implicades una trentena de persones d'entre 15 i 20 anys que, segons els testimonis, anaven armades amb bats de beisbol. La baralla s'hauria iniciat a la Rambla i des d'allà, cap a la plaça Josep Pla.

Un dels dos grups es va refugiar al Teatre El Jardí, on just a aquella hora estava a punt de començar un espectacle i hi havia nombroses persones tant a l'exterior com a l'interior. En aquell moment, l'equip que gestiona el teatre figuerenc va explicar que no era la primera vegada que es produïen fets similars a la zona.