Des de divendres al migdia la carretera d'accés a l'autopista de Salt des de Girona al seu pas per les obres del TAV ha sofert modificacions de nivell en l'asfalt a causa dels treballs que s'executen a la zona. Concretament, segons va confirmar ahir la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona, Isabel Salamaña, han cedit uns quinze metres de llargada d'asfalt d'aquesta via com a conseqüència de la canalització del riu Güell.

Aquesta afectació al ferm de la carretera no impedeix la circulació dels vehicles pel carril afectat -el de la dreta en direcció Salt-, però quan es recorre aquest tram ja sigui amb cotxe o motocicleta es noten el descens i la pujada del desnivell, que segons els mesuraments fets pels tècnics és d'entre uns 15 i 20 centímetres i que es perllonga al llarg d'un tram d'uns 15 metres .

"Era un fet previsible i del qual s'havia avisat l'Ajuntament que podria passar, però els tècnics han assegurat que no és perillós" va assegurar Salamaña, tot remarcant que "no hi ha cap possibilitat que hi hagi desprendiments".

Segons la regidora la perforació que es fa de la terra a través d'un bloc de formigó de quatre costats i buit de dins és el que ha pogut provocar petits moviments de terra que han desencadenat aquest desnivell. La tècnica utilitzada per fer la canalització del riu és a través d'aquest "calaix" que ha de quedar totalment a situat a sota de la carretera d'accés a l'autopista. Serà en aquest moment, un cop s'hagi finalitzat la perforació, quan es procedirà a recuperar el ferm cedit. Fins que no arribi aquest dia, data que encara està per definir, s'ha senyalitzat el tram afectat amb llums grocs perquè de nit els conductors tinguin coneixament d'aquesta incidència i de l'alçada on es troba.

Controlat pels topògrafs

De totes maneres, com que aquestes obres encara no han acabat, Salamaña va reconèixer que no es descarta que a mesura que el bloc avanci dins la terra el desnivell s'ampliï a la resta de carrils. Amb tot, però, "els topògrafs han fet marques al terra de l'asfalt per vigilar-ne l'evolució" va afirmar la regidora de Mobilitat.

Els usuaris que circulin per aquesta via també podran veure com han aparegut diverses esquerdes al mateix costat de la carretera on s'ha produït el desnivell. En aquest sentit, des de l'Ajuntament, es va voler incidir en el fet que "ningú s'hi pot fer mal", ja que per aquest motiu la carretera està oberta al trànsit.