El restaurant i discoteca Rocamar, al carrer d'Es Cars de Tossa, pot seguir obert malgrat que l'Ajuntament li va retirar la llicència d'activitats el passat agost a instàncies de la Direcció General de Costes. El jutge ha decretat la suspensió cautelar del tancament del local a instàncies d'un recurs de súplica dels propietaris.

L'alcaldessa de la població, Imma Colom (CiU), especifica que el consistori no té res a veure amb la decisió. És més, Colom manifesta que aquesta suspensió cautelar és anterior a la vista oral celebrada el passat u d'octubre entre l'Ajuntament i Tedetosa Mediterraneo SL, la mercantil propietària de l'establiment. "L'Ajuntament de Tossa no ha fet cap altra gestió perquè pugui obrir el Rocamar", aclareix Colom.

Ara, el consistori està esperant una resposta per part del jutge perquè es pronunciï sobre la vista oral celebrada i, mentrestant, el Rocamar podrà restar obert. De fet, ja va anunciar la seva "reobertura" mitjançant fulletons a mode d'anunci repartits per la població.

Aquest establiment ha estat denunciat en diverses ocasions pels veïns de la zona a causa dels sorolls i la realització d'obres il·legals. Precisament aquest darrer motiu és la causa per la qual l'Ajuntament va retirar-li la llicència d'activitats ja que, per fer una discoteca sota el restaurant, el propietaris van excavar la roca sense tenir llicència d'obres. Per això, la Direcció General de Costes va denegar l'adequació del local, va sancionar l'empresa amb 10.000 euros i va instar a restituir la realitat física alterada.

El consistori es va veure obligat a retirar la llicència d'activitats del local perquè qualsevol permís municipal a primera línia de mar no té eficàcia fins que la Direcció General de Costes no l'autoritzi, la qual cosa, pel que fa al Rocamar, encara no s'ha produït.