El bon temps ha acompanyat aquest any el calendari, de manera que el sol i la calor d'aquests tres dies del pont del Pilar han animat molts catalans a fer una escapada... i allotjar-se en establiments gironins. D'aquesta manera, l'ocupació del pont ha vorejat el 80%, segons dades del gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, i el 70%, segons la gerent de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, Susanna Rosas. Unes molt bones xifres que s'han assolit, bàsicament, gràcies al turisme de proximitat.

Sabrià es mostrava ahir absolutament convençut que el bon temps ha estat decisiu per a l'ocupació d'aquests tres dies. Segons va explicar, l'estada mitjana ha estat curta, d'un o dos dies, i també s'han registrat nombrosos excursionistes, és a dir, gent que ha vingut a passar el dia per Girona però que no s'hi ha quedat.

Segons va indicar, a les comarques de l'interior, com que hi ha menys llits disponibles, gairebé s'ha omplert al 100%, mentre que al litoral, on hi ha una major disponibilitat, hi ha hagut més places lliures, però a l'hora de buscar un número de mitjana, se situa en el 80%.

Sabrià va assegurar que els bons resultats superen les expectatives, ja que, en acabar l'estiu, normalment la gent se sol quedar a casa. En aquest cas, però, el bon temps ha demostrat que a la gent "li costa" quedar-se tancada i, malgrat que enguany estan ajustant el pressupost a causa de la crisi, a última hora s'han animat a fer una reserva i passar un o dos dies fora.

Per la seva banda, Susanna Rosas va confirmar que l'ocupació al litoral gironí durant aquest cap de setmana s'ha mantingut al voltant del 70%, Coincidint amb Sabrià, assenyala que l'estada mitjana ha estat "d'un dia i mig".

Pel que fa al Pirineu de Girona, les comarques de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya, Rosas assenyala que han tingut una ocupació superior, situada al voltant del 80%, i una mitjana de dos dies d'estada del turista, també majoritàriament de proximitat. "En aquesta època, la gent ja comença a tirar una mica més cap a la muntanya", afegeix.

Més gent cap a la muntanya

La bona campanya de bolets d'enguany ha fet que molta gent triés el Pirineu per passar-hi alguns dies. Això ha fet que molts boletaires acudissin en massa als boscos de tot Catalunya, de manera que alguns es van veure desbordats i es van registrar algunes allaus de vehicles a les pistes forestals d'accés.

En alguns casos, l'ocupació ha estat de quatre dies, ja que el País Valencià celebra la seva Diada Nacional el 9 d'octubre i molts valencians han aprofitat per passar uns dies a Catalunya.