La justícia investigarà si l'exalcalde de Calonge i actual cap de llista del grup Ciutadans de Calonge i Sant Antoni, Josep Roselló, està darrere dels anònims que des de mitjan 2006 circulen periòdicament per aquest municipi. El jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Guíxols ha admès a tràmit la querella presentada per l'empresari local Antoni Riart contra Roselló per un presumpte delicte de calúmnies i injúries. El jutjat ha acordat incoar les diligències prèvies, admetre a tràmit la querella i citar a declarar Roselló com a imputat.

La denúncia acusa l'exalcalde de Calonge Josep Roselló de ser un dels autors materials dels diversos textos anònims difamatoris que s'han repartit al municipi des del 2006. Aquests textos i dibuixos anònims acusen de corrupció l'actual alcalde, Jordi Soler, diversos regidors de l'equip de govern i l'empresari Antoni Riart -Soler havia treballat anteriorment per Finques Riart-.

La interlocutòria de diligències prèvies 962/09 la va acordar el jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu el passat 6 d'octubre, en la qual el jutge manifesta que de les al·legacions i documents presentats pel querellant -Antoni Riart- "es desprèn una possible comissió pel querellat -Roselló- d'un delicte de calúmnies i injúries". Així, el jutge acorda incoar les diligències prèvies, admetre a tràmit la querella i "prendre declaració del querellat com a imputat".

Soler pensa si querellar-se

D'altra banda, Soler, i diversos regidors de l'equip de govern estan valorant ara la possibilitat de personar-se en aquesta querella contra Josep Roselló. Des de l'aparició del primer anònim l'alcalde ha presentat denúncia als Mossos d'Esquadra, que tenen oberta una investigació.

Per la seva banda, el passat 1 d'agost, quan aquest diari informava de la intenció de membres de l'actual equip de govern d'afegir-se a a la querella, Roselló ja va manifestar que la demanda judicial només busca atacar-lo.

El 2006 es van començar a repartir pel municipi textos que acusaven de corrupció Soler, diversos regidors del seu govern, funcionaris i empresaris. Fins a les eleccions municipals del maig del 2007 van aparèixer tres anònims. Després, durant el govern del socialista Antoni Esteve i del qual n'era regidor d'Urbanisme Josep Roselló, els anònims van desaparèixer fins que Soler va tornar a l'Alcaldia el març del 2008. Des de llavors s'han distribuït cinc anònims. Aquests papers s'enviaven a empreses i particulars per correu postal.