Per brots verds, els de l'aeroport de Girona, que sembla haver superat definitivament la crisi que també l'havia afectat. Després de vuit mesos amb decreixement i lleugers repunts al juliol i l'agost, el passat setembre va assolir la xifra de 542.747 passatgers, cosa que significa un augment del 3% respecte al setembre de 2008, en uns moments en què la majoria d'aeroports continuen amb xifres negatives. Entre els 15 aeroports més importants de l'Estat, només tres presenten xifres millors que el setembre de 2008: el de Girona i els de Madrid i Alacant, però aquests dos amb increments inferiors al de Girona, del 0,1% i del 1,1% respectivament.

En l'acumulat entre gener i setembre l'aeroport de Girona registra encara un decreixement del 4,7% respecte els tres primers trimestres de 2008, amb un total de 4.178.373 passatgers. Una xifra que de tota manera també és de les millors entre els aeroports més importants, ja que només Eivissa (-2,1%) obté millors resultats. De fet, les pèrdues al global dels aeroports espanyols entre gener i setembre en número de passatgers han sigut del 10%.

Millores també en càrrega

Les dades corresponents al mes de setembre han sigut encara mé spositives per Girona pel que respecte a càrega i descàrrega, un dels punts febles del mateix. Les 969 tones transportades aquest mes suposen una millora del 617% respecte setembre de 2008.

El nombre d'operacions aeronàutiques a Girona, un total de 4.426, també suposa un increment respecte al setembre de 2008, en aquest cas del 5,3%. Cal ressaltar que tan en operacions com en càrrega i descàrrega la majoria d'aeroports -i també el global de tots ells- han obtingut resultats negatius.

A la resta de l'Estat els aeroports espanyols van registrar el setembre 17,8 milions de passatgers i 191.000 operacions aeronàutiques.