La llei de contractes del sector públic especifica que els contractes menors són aquells inferiors "a 50.000 euros, quan es tracti de contractes d'obres, o a 18.000 euros, quan es tracti d'altres contractes" i es poden "adjudicar directament a qualsevol empresari amb capacitat d'obrar". Per aquest motiu, cap membre de l'oposició de Lloret nega que les adjudicacions realitzades pel govern (CiU, PP) a l'empresa Bartomeu Comas Geremias durant els darrers dos anys i deu mesos siguin il·legals. Al contrari, però manifesten que es podria haver evitat la situació en què un mateix lampista, membre del comitè executiu de CDC i segon suplent de CiU a les eleccions municipals, acumuli 115.134,54 euros mitjançant aquest tipus d'adjudicacions.

El regidor del PSC, Joan Carles Amaya, que es pregunta si s'han trossejat els contractes del Centre d'Interpretació Ambiental de Fenals per evitar fer un concurs públic, assegura ser "conscient d'haver tocat el crostó al govern" en queixar-se d'aquest cas concret. Afegeix també haver observat que per aquest mateix motiu s'ha acusat la seva agrupació d'actuar de manera similar en el passat. Aspecte que no desmenteix però tampoc atribueix a la composició actual del grup, ja que "està format per gent nova". "Si els que hi havia abans van fer alguna cosa que els acusin a ells però que no usin el passat per justificar aquests contractes", apunta.

No és l'única formació que ha criticat aquestes adjudicacions. El portaveu d'ICV-EUiA, Antoni Garcia, manifesta que "no és ètic" perquè la feina realitzada per aquesta empresa en concret "podria repartir-se entre més gent". El federalista ha portat a col·lació el cas del regidor de Girona Enric Pardo (ICV) per especificar que es tracta d'una situació semblant i, per tant, que "s'ha d'explicar". Pardo, segons consta al Departament de Treball, és interventor de comptes de la cooperativa La Copa SCCL a la qual l'Ajuntament de Girona va encarregar un estudi mentre ell forma part de l'equip de govern.

Pel Grup Independent Lloret les diverses adjudicacions realitzades a la lampisteria de l'excandidat de CiU no són l'exemple més representatiu d'"un tracte de favor". El portaveu d'aquesta formació independent, Joaquim Teixidor, considera "més greu la rebaixa d'un 50% en l'impost de construccions a l'empresa DDC", que està realitzant les obres de la plaça de braus i patrocina el club de futbol que presideix el regidor d'Hisenda, Josep Valls. Respecte a la lampisteria de Comas, Geremias apunta que les xifres són tan elevades perquè "s'han acumulat moltes factures diferents".