Tots estem d'acord que practicar esport és bo per a la salut i la formació de les persones. D'esport, se'n pot practicar a qualsevol lloc i en qualsevol circumstància: carrer, passeig, pavelló, escola, pati d'una casa, un dia assolellat, un de plujós o un de ventós. En tot cas, sempre ajuda tenir les instal·lacions, el material i els monitors-entrenadors adequats.

No fa gaires anys, vint-i-cinc o trenta, la majoria de camps de futbol eren de terra. Tenir gespa natural era un luxe a l'abast de molt pocs equips. La seva utilització, a més, era limitadíssima. Com a molt, podia jugar la primera plantilla de l'entitat que fos. Les pistes poliesportives també eren, en molts casos, descobertes i si, per exemple, plovia, la competició o entrenament s'havia d'ajornar.

Des de fa uns anys, la situació ha canviat radicalment. La implicació dels ajuntaments i la Generalitat fa que, a hores d'ara, a la majoria de pobles hi hagi un pavelló o pista coberta i un camp de futbol amb gespa artificial.

A Blanes, el projecte des de fa tres mandats d'una ciutat esportiva que s'havia de transformar en una de les millors instal·lacions del país: un macropavelló amb cinc o sis pistes i nombrosos vestidors, dos camps de futbol i, la cirereta del pastís, la piscina coberta. L'obra tenia un pressupost inicial de 30 milions d'euros que ja s'han gastat i només es disposa, encara per inaugurar, dels pavellons i l'aparcament soterrani.

Dels camps de futbol, només hi ha el terrenys preparats. Falta la gespa, la partida més costosa. De la piscina, encara se n'ha de concretar el model.

L'embolic que s'ha organitzat és important i algú l'hauria de resoldre. En aquests moments, però, no voldria entrar en el debat de si la culpa és de l'ajuntament, de la Generalitat, d'un partit o d'un altre. L'únic que voldria demanar és que les instal·lacions que estan fetes s'equipin i s'obrin. Ja no és pot esperar més.

Aquest és un tema que ocupa i preocupa la gent de Blanes. Els comentaris de les darreres setmanes són unànimes en veure que la nova temporada tampoc ha servit per fer el canvi d'instal·lacions: quan s'intenti obrir el pavelló, bona part de les instal·lacions s'hauran de refer pel temps que haurà passat sense fer-ne ús.

Tothom sap que una casa tancada no és la millor manera de mantenir-la en condicions. Per tant, encara no ha arribat el moment de donar un cop de puny a la taula i començar a caminar?