Un grup de dotze joves antilínia es troba des de dissabte a la zona de la Gavarra de Sant Hilari, una àrea boscosa propera al Pla de les Arenes. En concret, han ocupat l'emplaçament de la futura torre 114 de la línia de molt alta tensió (MAT), que encara s'ha de començar a construir i que pertany als gairebé 6 quilòmetres de línia de 400 Kv que transcorren al municipi.

Com a protesta, els joves han decidit intentar paralitzar les obres i la seva forma és enfilant-se en uns arbres de més de 12 metres d'alçada i, amb material d'escalada i lones de plàstic, s'han creat com una mena de tendes per dormir-hi. La idea és estar-se d'aquesta manera de forma indefinida, segons van explicar ahir fonts pròximes, per tal d'evitar així la construcció de la torre de la MAT. Per ara, no s'han ni talat els arbres de la zona, però tot sembla indicar que Red Eléctrica ho preveu en breu.

Altres actuacions

Aquest grup de joves és d'Osona i segons relatava ahir el portaveu de NO a la MAT, Pasqual Aguilar, ja vénen d'haver fet actuacions a la comarca barcelonina i ara pretenen evitar que a Sant Hilari es pugui tirar endavant l'obra.

Aquest grup ha redactat un manifest on expliquen què es van endur per construir el campament improvisat, així com els motius que els han dut a fer aquesta protesta inusual. A l'inventari del material usat, per exemple, per fer aquest campament hi ha: material d'escalada, cordes de polipropilè i bigues llargues de fusta, entre d'altres. Alhora, es mostren antisistema i asseguren que "Ni MAT ni TAV ni el model social que les necessita". Finalment, recorden que des dels boscos és on "sempre s'han amagat i organitzat" els lluitadors i rebels al llarg de la història i "des d'on encara avui podem ser invisibles i sentir-nos protegits".

Des que s'hi han instal·lat, els joves han rebut visites de gent del municipi i ahir, per exemple, els Mossos d'Esquadra van anar-hi a inspeccionar la zona en saber que s'havia acampat al bosc.