L'Ajuntament de Vidreres ha obert un expedient informatiu al tinent d'alcalde de Medi Ambient, Jordi Pruneda (EPV-ICV), per l'adjudicació de diferents contractes, l'any 2007, a la cooperativa La Copa SCCL quan encara era el president del Consell Rector d'aquesta empresa.

La Junta de Govern Local de Vidreres va encarregar el 16 d'octubre de l'any 2007 la redacció d'un pla de gestió municipal de residus i del plec de prescripcions tècniques per a la recollida de residus municipals i la neteja viària de la població a la cooperativa La Copa SCCL. A la Junta de Govern hi va assistir Pruneda, segons consta a l'acta d'aquell dia. Es van adjudicar els dos estudis per 6.960 euros i 2.900 euros, respectivament.

L'adjudicació conjunta d'aquests dos encàrrecs es va fer després que l'Ajuntament de Vidreres hagués demanat pressupost a tres societats. A més de La Copa SCCL, s'hi van presentar les empreses Rocamare i Minuartis, que tenien propostes més cares econòmicament.

En la data de l'adjudicació dels dos estudis (16 d'octubre de 2007), el tinent d'alcalde de Medi Ambient de Vidreres, Jordi Pruneda, era el president del Consell Rector de l'adjudicatària, segons consta al llibre d'inscripció de Societats Cooperatives, al qual ha tingut accés Diari de Girona. No seria fins setmanes més tard quan en una assemblea general extraordinària celebrada el 5 de novembre del 2007 es decidiria un relleu en els diferents òrgans de La Copa SCCL i Pruneda en quedaria desvinculat. El certificat de l'acta d'aquella assemblea es va lliurar al Registre de Cooperatives del Departament de Treball el 21 de febrer de 2008 i el relleu va quedar validat al registre el 13 de març de 2008.

Mentre el Consell Rector de la Cooperativa encara no estava registralment renovat, la Junta de Govern de Vidreres va aprovar el 6 de febrer de l'any 2008 el pagament d'una factura de 696 euros per la redacció d'un plec de condicions per a la instal·lació de plaques solars fotovoltàiques. El 3 de juny del 2008, amb Pruneda registralment fora del Consell Rector de la cooperativa, l'Ajuntament va aprovar pagar les factures per a l'elaboració d'un altre encàrrec que havia fet a La Copa SCCL. En aquest cas, es van pagar 626,40 euros per un estudi per implantar la recollida de la fracció orgànica. No consta la data de l'encàrrec dels dos estudis tot i que, òbviament, van ser abans de la data on es va aprovar pagar la factura.

L'expedient consistirà a determinar el grau de vinculació de Pruneda amb la cooperativa quan es van adjudicar els diferents estudis. Probablement es demanarà documentació al Departament de Treball. També s'ha demanat al regidor que aporti la documentació que consideri necessària per defensar-se.

L'adjudicació dels diferents contractes i estudis ambientals a una empresa vinculada al propi regidor de l'àrea ha causat molt malestar en l'equip de govern, format pel PSC i EPV-ICV. Hi ha alguns representants socialistes que són partidaris que Pruneda deixi el seu càrrec, però aquest no està disposat a fer-ho.

Fruit dels resultats electorals el govern està en minoria i aquest assumpte pot acabar fent trontollar l'estabilitat del govern que per si mateix ha de lluitar habitualment per aconseguir el suport extern d'altres formacions per tirar endavant les iniciatives que impulsa.