L'empresa pública Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) ha acabat les obres de construcció de la plataforma de les vies del tren d'alta velocitat (TAV) del tram entre Maçanet de la Selva i Sils, que té 5,7 quilòmetres. Segons va informar ahir l'empresa pública, aquest és el setè tram de la línia del TAV entre Barcelona i Figueres on ja s'ha conclòs la construcció de la plataforma de via pel que respecta al tram de tren d'alta velocitat entre Madrid, Barcelona i la frontera francesa. La infraestructura més destacada del tram entre Maçanet i Sils és el viaducte de José Antonio Fagúndez Vargas, de 691 metres i que té 14 pilars.

La construcció de la plataforma en aquest tram ha incorporat l'execució d'actuacions per minimitzar l'impacte ambiental i paisatgístic, d'acord amb els compromisos d'Adif de fomentar el respecte al medi ambient a través de la integració del ferrocarril a l'entorn. En aquest sentit, s'han construït set passos de fauna, diversos murs de protecció, s'ha adaptat el pas superior sobre la carretera C-63 i s'han instal·lat tancaments.

El tram Barcelona-Figueres de la línia de l'AVE compta amb una inversió aproximada de 4.200 milions d'euros, va recordar ahir l'empresa pública.