Veïns de Sant Martí Vell que estan en contra del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) van rebre ahir al migdia el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Jordi Martinoy, i el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, amb un bosc de cartells reivindicatius contra el creixement urbanístic "exagerat" que preveu el citat projecte. La protesta, silenciosa, va ser la protagonista de la inauguració del nou centre social i espai juvenil del municipi, que va reunir nombrosos càrrecs electes d'ERC de diferents nivells de l'administració civil. L'alcaldessa de Sant Martí Vell, Maria Àngels Vilà, d'Esquerra, va citar els "manifestants" en la salutació del parlament. Un dels que participen en la protesta va intentar donar a Enric Vilert un full reivindicatiu, tot i que el president de la Diputació, amablement, el va rebutjar.

L'accés en cotxe a Sant Martí Vell permetia veure, només entrar al nucli urbà, els nombrosos cartells (en què s'explicita l'oposició al citat projecte urbanístic) col·locats en diferents espais. Aproximadament una hora abans de començar la ?inauguració del nou equipament municipal, alguns dels que després participarien en la protesta es van trobar a redós de l'església per col·locar més cartells. Van pactar que els col·locarien en diferents espais, alhora que vigilant que no provoquessin molèsties. Així, i a tall d'exemple, van pactar no enganxar cartells sobre vidre. I els cartells col·locats en arbres anirien lligats. Hi havia veïns del municipi, i d'altres, en solidaritat amb la causa que s'estava defensant.

L'arribada de Martinoy i Vilert es va produir, aproximadament, a un quart d'una del migdia. Ambdós anaven junts i el primer que van fer va ser saludar l'alcaldessa, la resta d'edils i d'autoritats, moltes d'elles vinculades a ERC, com ara la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina; i els diputats al Parlament de Catalunya Maria Mercè Roca i Pere Vigo. També hi era el vicepresident de la Diputació Enric Casassa, que pertany al PSC. Abans de dirigir-se al centre social, Maria Àngels Vilà va convidar a signar en el llibre d'honor dins l'Ajuntament.

Alhora, a l'entrada de l'edifici consistorial, els veïns que protestaven continuaven amb els cartells enlaire esperant la sortida de les autoritats. El moment més "tens" va ser en el recorregut que van fer aquestes fins el centre social. Aproximadament una cinquantena de metres, que foren aprofitats per un dels manifestants per intentar donar, sense sort, un full reivindicatiu al president de la Diputació. De fet, Martinoy i Vilert no es van mostrar molestos davant la citada protesta, entenent que forma part de la circulació d'idees intrínseca en un sistema democràtic. En els parlaments, només l'alcaldessa va citar la presència dels citats "manifestants". Acabats els parlaments, i paral·lelament a la visita a l'interior del nou edifici, autoritats i veïns disconformes amb el pla d'ordenació urbanística compartien aperitiu a la zona exterior.